OU „Mladost“ Gračanica: Potpisan ugovor za realizaciju projekta „Sportom za zdravlje i suživot“

Danas u prostorijama World Visiona u Zenici, između ove organizacije i OU „Mladost“ iz Gračanice potpisan je ugovor za realizaciju projekta „Sportom za zdravlje i suživot“ .

Ovaj projekat, koji će trajati od 1. juna do 1. septembra ove godine na fudbalskom terenu SRC „Kemal Uzunalić-Švabo“ u Gračanici okupiće oko 100 djece predškolskog i školskog uzrasta, sa posebnim osvrtom i uključivanjem djece iz marginaliziranih grupa stanovništva ovog kraja, a kojeg će realizovati volonteri OU „Mladost“ i FK „Gračanica“.

Sredstvima donatora, World Visiona, biće obezbjeđena sva potrebna oprema za funkcionisanje škole fudbala koju će voditi bivši fudbaler NK „Bosna“ Visoko, Muamer Sadiković te mladi prof. tjelesnog obrazovanja Amir Pulić. Projektom je zamišljeno da se sa djecom u pomenutom periodu održavaju treninzi tri puta sedmično uz organiziranje turnira sa prigodnim programom za polaznike ovog projekta.

Sve ovo pomoći će povećanju kvalitete života i sportske kulture kroz organizirane sadržaje.

Ovo je inače nastavak dobre suradnje World Visiona i Omladinskog udruženja „Mladost“ koje je prošle godine imalo jedan od najbolje ocijenjenih projekata na području ZE-DO kantona, kada smo najmlađim stanovnicima Gračanice poklonili prelijep dječiji park u okviru uspješno realiziranog projekta „Uljepšajmo im život, jer oni to zaslužuju“.

Adnan Muratović, predsjednik OU „Mladost“

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com