PADAJU TEŠKE RIJEČI U SDP-u: Žuljević brutalno odgovorio Armanu Zalihiću

Lider Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH u Mostaru Arman Zalihić podnio je ostavku na mjesto predsjednika te organizacije te je danas obrazložio razloge svog postupka. Iznio je oštre kritike na račun Anera Žuljevića, Lane Prlić i Nermina Nikšića te poručio da će se u narednom periodu fokusirati na rad u Skupštini HNK i Domu naroda Parlamenta FBiH.

Vrlo brzo stigao mu je odgovor od stranačkog kolege Anera Žuljevića koji je samo potvrdio dubinu raskola u mostarskom SDP-u.

“Politika je timski sport!”, poručio je Aner Žuljević u svom odgovoru na društvenim mrežama a zatim odbrazložio:

“Nemam namjeru da polemiziram sa narcisoidnim tipovima, niti bih odgovarao na laži i objede, da nije u pitanju zaštita žena u SDP na koje se ‘predsjednik u ostavci’ frajerski obrušio.

Izborni rezultati i samohvalisanje mi nisu običaj, niti će ikada postati. To ostavljam njemu, najvećem magu kadrovske i svake druge politike!

Za razliku od njega, svi moji politički rezultati zadnjih 20 godina nisu samo moji isključivo, nego svih članova SDP i svih onih koji to nisu, a prepoznali su da kao tim radimo dobar posao.

Niko nije važniji od SDP, jer svaka individualnost u politici treba da se zbraja kako bi iskoračila u borbu za zajedničke vrijednosti i interese onih koji su nam dali povjerenje.

Građani trebaju odlučnu i zdravu alternativu.

Nije sramota izgubiti izbore.

Sramota je izgubiti obraz i postati u ponašanju isti oni protiv kojih se borite.

Solidarnost, jednakost i pravda su ključne vrijednosti politika SDP BiH.

One traže odricanje od mnogih oholosti i izazova moći politike da bi ste ostali vjerodostojni i kredibilni.

Povjerenje građana se tesko stiče, a gubi za jedan dan.

Naši članovi i njihove porodice su godinama trpili zbog demonstracije sile vlasti i mi smo dužni da im ponašanjem kao vlast dokažemo da to nije bila uzaludna patnja.

Politika je ozbiljan i težak posao ako ste odgovorni i posvećeni, a sve druge neslavne etikete politike su kreirali političari svojim sramotnim ponašanjem.

Poniznost i služenje su osnovne vrijednosti koje političar mora svakim danom dokazivati, nekad i na štetu sebe i svoje porodice.

Radi poštenog i iskrenog obavještavanja javnosti u prilogu odluka Predsjedništva, u kojoj su potpredsjednica partije, svi vijećnici, predsjednik u ostavci, član predsjedništva, višegodišnji predsjednik GO SDP Mostar, imenovani članovi..

Ko je kome najbolja prijateljica, a ko kome brat, nevažno je dok smo svi u istoj zajedničkoj vjeri kako smo jedna velika porodica u kojoj je jednakost vrijednost koja se životom brani.”