Plenković o Milanoviću: ‘Ovako paničan potez radi samo neko ko je u velikom strahu’

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sa stranačkog skupa u Osijeku komentirao je Milanovićevu iznenadnu najavu sudjelovanja na izborima uz SDP.

“Ići ću odmah u sridu, in medias res. Danas smo čuli da će izbori biti 17. aprila, u srijedu. To je inače svjetski dan cirkusa, to je isto bitno znati. Dok smo se danas vozili prema Osijeku, čuli smo da je, evo, Milanović odlučio ići na izbore s SDP-om. Jeste vidjeli vi to? To je taj cirkus koji se nastavlja.

Ja, međutim, mislim da je ovo sjajno, konačno su maske pale. Imali smo do danas skrivenog lidera opozicije, a sad imamo malog kalkulantskog predsjednika, ali mi ćemo mu svi pokazati da će izgubiti i on i SDP treći put! Politički gledano, postoje samo tri jasne poruke – opozicija je slaba, SDP je nikad slabiji, znaju da nemaju šanse u srazu s HDZ-om.

Druga poruka je očito DORH, strah, ovako paničan potez radi samo neko ko je u velikom strahu. Njemu na odgovornost, a nama dodatna motivacija za pobjedu.

I treća poruka – eto, baš u vremenu kad se u Rusiji održavaju izbori… Nije li ovo samo pokušaj da se Hrvatska izvuče iz Evropske unije, NATO-a? Je li to pokušaj da se Hrvatsku odvuče u naručje Rusije? Mi to nećemo dopustiti”, vikao je Plenković s pozornice.