Podignuta optužnica protiv Avde, skladištio više od 3.000 šteka cigareta

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Abdulaha Kadribašića, zvanog “Avdo“, rođenog 1977. u Tuzli, državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg tereti da je nezakonito uskladištio veću količinu cigareta raznih marki i proizvođača i sitno rezanog duhana na koje se plaća porez po poreskom zakonodavstvu BiH, u nenamjensku prostoriju na području Tuzle, koja nije registrovana za tu namjenu u skladu sa zakonom.

Prilikom pretresa, ovlaštena službena lica su pronašla i oduzela ukupno 3.330 šteka cigareta raznih marki i proizvođača, kao i 256,80 kg sitno rezanog duhana, upakovanog u 14 plastičnih vreća, koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH. Zaplijenjena roba je tržišne vrijednosti od više desetina hiljada KM.

Optuženi je cigarete i duhan prethodno nezakonito nabavio od njemu poznatih lica, u namjeri da tu akciznu robu za koju nije posjedovao dokumentaciju o nabavci i porijeklu dalje prometuje njemu poznatim kupcima u BiH.

Optuženi Kadribašić se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.