Pokreni se, volontiraj!

Želiš proširiti svoja iskustva i doprinijeti svojoj zajednici a nisi siguran kako da to učiniš? Odgovor je jednostavan – volontiraj. Volontiranjem činiš dobro za sebe, jer stičeš nova iskustva, učiš o sebi, a ujedno činiš dobro za zajednicu. Pružamo ti priliku volontiranja u realizaciji četvrte po redu izložbe “Probudi se, Pokreni se”, koju Udruženje Damar Omladine, sada već tradicionalno, organizuje u saradnji sa Zavičajnim Muzejem Visoko. Volontiranje će ti pomoći u sticanju iskustva, a istodobno ćeš imati priliku raditi na sebi i pomoći zajednici, a osobito djeci.

Udruženje „Damar omladine“ iz Visokog, u saradnji sa Zavičajnim muzejem Visoko, povodom obilježavanja 18. maja – Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja, organizuje četvrtu tradicionalnu izložbu omladinskog stvaralaštva pod simboličnim nazivom „Probudi se, pokreni se“.

Ove godine tema za Međunarodni dan muzeja je Muzej (memorija + kreativnost) jednako je društvena promjena. Kako se 2013. godine obilježava 60 godina postojanja i rada JU „Zavičajnog muzeja“ (1953 – 2013) željeli bismo pokloniti ovoj vrijednoj instituciji, ali i svima drugim vrhunsku izložbu.

Za volontiranje se mogu prijaviti svi mladi, od 15 do 30 godina, zainteresovani za volontiranje u volonterskim aktivnostima na dan manifestacije. Prvi sastanak sa volonterima će se održati 31.03.2013.godine, u 12 h u prostorijama Udruženja Damar Omladine, club DOM, Ul. Dr. Džananovića br.20. Tada će volonteri biti upoznati sa svojim zaduženjima, te će imati priliku da iznesu svoje ideje i viđenja realizacije pomenute izložbe.

Dodatne informacije na telefon: 061/363-712 (kontakt osoba Senad Alibegović), ili na e-mail: damaromladine@gmail.com, s naznakom „Prijava za volontiranje“.

Učešćem u ovoj tradicionalnoj manifestaciji zajedno afirmišemo i propagiramo stvaralaštvo mladih Visokog, te im pružamo priliku da svoj talenat probude i pokrenu u pozitivnom smislu.

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com