Policija danas nastavlja potragu za tijelom Danke Ilić, pretražuje se imanje osumnjičenog

Policija, žandarmerija i druge specijalne snage u Srbiji danas će nastaviti potragu za tijelom Danke Ilić koja je prema posljednjim potvrđenim informacijama ubijena nedugo nakon što je i prijavljen njen nestanak na području Bora.

Kako je jučer na konferenciji za medije javnosti pojasnio ministar unutrašnjih poslova Branislav Gašić, a ranije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog sumnje na ubistvo Danke Ilić uhapšeni su radnici Vodovoda Srđan Janković i njegov kolega Dejan Dragijević.

Prema službenim informacijama, Janković i Dragijević se sumnjiče da su malenu Danku udarili automobilom te da su nakon toga tijelo stavili u službeno auto i bacili na deponiju. Njeno tijelo su, navodno, prekrili smećem.

“Kod kapije dvorišta se auto u kojem su osumnjičeni bili zaustavilo u 13:50 i ispred kapije bilo dva i po minuta. Autom je upravljao Dragijević, a Janković je tijelo djevojčice koja je bila bez svijesti stavio pozadi. Dogovorili su se da tijelo bace. Tokom vožnje, zaustavio ih otac djevojčice i pitao je da li su je vidjeli na šta su rekli da nisu vidjeli djevojčicu”, rekao je u četvrtak Gašić.

Službe u Srbiji će danas nastaviti pretraživanje deponije, ali i imanje jednog od osumnjičenih s obzirom na to da se sumnja da se on 28. marta vratio na deponiju te da je tijelo djevojčice prebacio na drugu lokaciju u blizini imanja.

Vezani članci

Bečka policija saopćila nove detalje o potrazi za Dankom Ilić

Visokoin.com