Policija u ZDK prekinula štrajk

Policija Zeničko-dobojskog kantona prekinula je danas generalni štrajk, nakon što je između Vlade i Sindikata potpisan sporazum, koji reguliše primjenu Zakona o platama, korekciju koeficijenata na plate policije i plaćanje noćnog rada. Sporazum će se primjenjivati od 1. januara 2012. godine.

Predsjednik Sindikata policije MUP-a ZDK Elvedin Mioč izjavio je da Sindikat ne odustaje od svojih prvobitnih zahtjeva, primjene Zakona o platama u organima vlasti i izjednačavanje plata policije u cijeloj Federaciji BiH.

– Pozivamo Vladu Federacije BiH i federalnog premijera da primjenjuju jedinstvena pravila na cijelom prostoru Federacije – poručio je Mioč, dodajući da se čeka i na Odluku Ustavnog suda o isplati duga po pravosnažnim sudskim presudama.

Generalni štrajk policije u ZDK počeo je 15. septembra, a plate policije, prema ranijim najavama iz sjedišta Kantonalne vlade, mogle bi se povećati do 100 KM.

(VisokoIN/RTV Zenica)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com