Posao preko ‘štele’:UKC Tuzla zapošljava osobe čija su imena procurila i prije završetka konkursa!?

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla već je duže u centru pažnje javnosti.

 

U prvom planu je već skandalozna nabavka ključnog aparata za liječenje (linearni akcelarator) onkoloških pacijenati sa područja Tuzlanskog kantona koji, zbog nesposobnosti ili nečeg drugog ljudi koji pišu tendere na UKC, moraju putovati u druge kliničke centre u Federaciji Bosne i Hercegovine da bi primili terapiju, piše Raport.

 

Novi akcelaratori u UKC Tuzla nisu nabavljeni jer je tender pao već tri puta. Uložena je žalba i na posljednji koji je raspisan.

 

A zbog sumnje da se posao “šteli” jednom ponuđaču za ovaj se slučaj zainteresiralo i Kantonalno tužilaštvo TK.

 

Međutim, to nisu jedine sumnjive radnje na tuzlanskom UKC.

 

Prema ranijem pisanju Raporta nakon što je UKC Tuzla raspisao krajem novembra prošle godine četiri javna oglasa za prijem blizu 200 osoba u radni odnos na neodređeno vrijeme, manje-više zna ko će dobiti posao.

 

 

Raport je dobio rang listu kandidata za radno mjesto Laboratorijski tehničar koji su položili pismeni ispit, a nakon čega su obavljeni intervjui su tri osobe.

 

I gle čuda – imena odgovaraju inicijalima koje su ranije objavljena, a poklapaju se sa punim imenima i prezimenima na neoficijelnom spisku “već viđenih” za zaposlenje.

Inicijali osoba su A. K., M. M. i E. M. (posljednje dvije osobe imaju isto prezime).

 

Informaciju da je za poziciju Radiološki tehničar prošao kandidat čiji prethodno objavljeni inicijali na našem portalu također odgovaraju njegovom imenu (M. Č.).