Prekinuta utakmica Kupa BiH, igrači Sarajeva zbog sudijskih odluka napustili teren

Uzvratna utakmica četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca na Koševu prekinuta je u drugoj minuti sudijske nadoknade, nakon što su igrači i stručni štab Sarajeva, nezadovoljni sudijskim odlukama tokom cijele utakmice, napustili teren. Susret je prekinut pri vodstvu banjalučkog tima od 2:1.

Borac se nakon ove pobjede plasirao u polufinale i favorit je u borbi za duplu krunu.

Sarajevo je mnogo bolje ušlo u meč i došlo do nekoliko povoljnih prilika. Najbolju je imao Kyeremeh koji je istrčao sam pred golmana Borca i zaobišao ga te šutirao u prazan gol, ali je Ćelić uspio da stigne i izbije loptu sa gol linije. Dvije minute ranije Hasić je dobro prošao sa desne strane i ubacio u peterac do Mustafića koji se nije najbolje snašao i promašio gol.

Mogao je Borac u 34. minuti i udvostručiti prednost, ali je Kulašin pogodio stativu.

Sarajevo je došlo do izjednačenja u 54. minuti. Mustafić je oboren u šesnaestercu, sudija Musa pokazao je na bijelu tačku odakle je siguran bio Čataković.

No, radost domaćih trajala je svega pet minuta, pošto je Borac, ponovo preko 17-godišnjeg Marčetića drugi put došao u vodstvo. Vuković je s lijeve strane dobro ubacio u šesnaesterac gdje je najviši bio Marčetić i glavom postigao pogodak.

Novi šok za Sarajevu
Novi šok za Sarajevo uslijedio je nekoliko minuta kasnije kada je sudija pokazao crveni karton Oliveiri. Jokić je držao za dres Oliveiru koji je prodirao po desnoj strani, Brazilac ga je udario rukom po licu što je sudija ocijenio kao nesportski potez i pokazao mu put u svlačionicu, a nakon protesta sa klupe “pocrvenio” je i neko iz stručnog štaba tima sa Koševa.

SARAJEVO, 13. marta (FENA) – Uzvratna utakmica četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca na Koševu prekinuta je u drugoj minuti sudijske nadoknade, nakon što su igrači i stručni štab Sarajeva, nezadovoljni sudijskim odlukama tokom cijele utakmice, napustili teren. Susret je prekinut pri vodstvu banjalučkog tima od 2:1. (Foto FENA/Almir Razić)
Nakon još jedne diskutabilne odluke glavnog sudije u drugoj minuti nadoknade sportski direktor Senijad Ibričić zajedno s ostatkom stručnog štaba pozvao je igrače da napuste teren.

Borac će na kraju igrati u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon pobjede u ovom dvomeču, dok Sarajevu ostaje borba za Evropu kroz prvenstvo.