Premijeru Plevljaku predstavljena inicijativa o otvaranju javne kuhinje u Visokom

Predstavnici UG „Mladi volonteri“ Visoko, Belmin Debelac i Sijana Lopo, kao koordinatori projekta, zatražili su od premijera Fikreta Plevljaka podršku u realizaciji otvaranja javne kuhinje u Visokom, tokom susreta, u sjedištu ZDK.

Po riječima Debelca, ideja o otvaranju javne kuhinje u Visokom prisutna je već šest godina. Dosada je dogovoreno da Općina Visoko obezbijedi prostor za potrebe javne kuhinje kod Željezničke stanice u Visokom, Centar za socijalni rad Visoko će sačiniti kriterije budućih korisnika javne kuhinje, dok će volonteri Udruženja vršiti dostavu obroka starijim i iznemoglim osobama. U početku će javna kuhinja u Visokom pripremati 200 obroka dnevno, a najveća finansijska podrška očekuje se od visočke privrede.

Ovom prilikom, premijer Plevljak je podržao projekat i izrazio želju da se u projekat pokretanja javne kuhinje u Visokom najviše angažira omladina, kroz omladinska udruženja, ali i kao pojedinci.

Susretu u sjedištu ZDK prisustvovale su i Blanka Dizdarević iz Odbora za pitanja mladih, pri Uredu premijera ZDK, i Meldina Ugarak, zastupnica u Skupštini ZDK.

(VisokoIN)

Vezani članci

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM

NK Bosna: Nažalost nismo uspjeli ostvariti naš cilj

VISOKOIN.COM

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM