Pretresi u Visokom, uhapšeno više osoba zbog droge

Dana 03.04.2024. godine, u vremenu od 15,00 do 16,45 sati, u ulici Skopljaka, po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi lice Š.D., rođen 1995. godine iz Visokog. Prilikom pretresa u stanu su zatečena lica H.A., rođen 2004. godine i K.E., rođena 2005. godine iz Visokog, te H.A., rođen 1996. godine i H.V., rođen 1999. godine iz Sarajeva.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: 14 upakovanih sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed” težine 102 grama, 2 upakovana sadržaja biljne materije, težine 1,25 grama, staklena podloga i dvije pvc kartice sa tragovima praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, ručno motana cigareta tzv. “Joint” težine 0,60 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i jedan aparat za vakumiranje.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, sva lica zatečena u stanu su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

MUP ZDK