13. Augusta 2022.

Prevent: Pojačane emisije neugodnih mirisa u proteklom periodu

Pojačane emisije neugodnih mirisa koje su u protekla tri dana nastale uslijed radova na redovnom održavanju postrojenja za tretman otpadnih voda bit će sanirane najkasnije početkom iduće sedmice. Na taj način frekvencije i intenzitet neugodnih mirisa bit će ponovo svedeni na dva intervala dnevno sa znatno manjim intenzitetom.

Ponavljamo da mirisi koji se osjete u krugu fabrike i u lokalnoj zajednici ne izazivaju štetu po čovjekovo zdravlje i ne ugrožavaju okolinu. Ljudsko osjetilo mirisa ima jaku moć detekcije i osjeti najmanju količinu hidrogen sulfida u zraku, koja nije štetna po zdravlje i daleko je ispod prvog praga uticaja na čovjeka.
Prevent trenutno planira aktivnosti za Fazu II koja će obuhvatiti i konačno rješenje unaprjeđenja postrojenja za tretman otpadnih voda te donijeti sistematično rješenje kada je u pitanju sanacija emisija neugodnih mirisa. Pozivamo građane Visokog na razumjevanje i napominjemo da koncentracije H2S-a mogu pratiti na web stranici www.prevent-visoko.ba i na LCD displayu postavljenom u zgradi preko puta Općine.

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM