Prezentacija programa prekvalifikaciije u Prevent Goraždu

Danas je u prostorijama kompanije Prevent Goražde u organizaciji ICBES održana prezentacija programa prekvalifikacije i zapošljavanja osoba sa evidencija nezaposlenih lica. Prezentaciji su prisustvovali direktori službi za zapošljavanje iz svih kantona Federacije, te predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK, Republike Srpske i distrikta Brčko.

Prevent u saradnji sa Službom za zapošljavanje BPK, Federalnim zavodom za zapošljavanje, Vladom BPK i Općinom Goražde provodi uspješan program aktivne politike zapošljavanja, koji će za rezultat imati prekvalifikaciju 600 osoba sa evidencija nezaposlenih lica. Ove osobe će prvo proći teoretsku obuku, nakon koje pristupaju praktičnoj obuci u pogonima Preventa. Sve osobe koje uspješno završe obuku dobivaju šansu za zaposlenje u Prevent-u. Da sada je kroz ovaj projekat prošlo više od 300 osoba a u narednom periodu planirana je obuka i zaposlenje za dodatnih 300 osoba.

Program je uključio predstavnike javnih vlasti, privatnog sektora i obrazovnog sistema, te je uz veoma efikasno korištenje sredstava za aktivne mjere postigao rekordne rezultate u kratkom vremenskom roku. Zbog svega navedenog, organizatori smatraju da ovakve uspješne programe aktivne politike zapošljavanja treba promovirati i predstaviti svim institucijama koje se bave zapošljavanjem u BiH, kao i široj javnosti.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM