Prince je bio ranije hospitaliziran jer se predozirao?

Dan nakon što je pronađeno beživotno tijelo legendarnog muzičara Princea, pojavile su se brojne spekulacije o uzrocima njegove smrti, prenose mediji.

Muzičar je prije sedam dana hitno prebačen u bolnicu, a tada se pisalo da je patio od težeg oblika gripe, no prema pisanju portala TMZ, Prince je bio pretjerao s konzumacijom droge te se umalo predozirao.

Nakon što je stigao u bolnici liječnici su mu dali takozvani ‘spasonosni šut’, koji se obično primjenjuje kako bi se suzbilo djelovanje opijata.

Bilo je to samo nekoliko sati nakon što je održao nastup u Atlanti, a oni koji su ga slušali, kažu da se tokom koncerta dobro držao.

Liječnici su mu tada savjetovali da ostane u bolnici sljedećih 24 sata, a njegovi saradnici zahtijevali su da mu se dodijeli soba u zasebnom dijelu bolnice. Kada im je rečeno da to nije moguće, Prince je iz bolnice otpušten tri sata nakon što je primljen, a izvori za TMZ tvrde da po izlasku nije bio u najboljem stanju.

Prince je pronađen mrtav u četvrtak ujutro na imanju u Minnesoti, a vlasti pokušavaju doći do liječničkih dokumenata kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Iako je njegova iznenadna smrt šokirala njegove obožavatelje, Radar Online piše da se sa zdravstvenim problemima i ovisnosti o drogama borio već godinama.

Ured šerifa je objavio i priopćenje u kojemu se navodi da je prvi poziv s Princeovog imanja stigao u 9:43 po lokalnom vremenu. Na mjesto događaja upućeni su policajci i hitna pomoć, a pjevača su beživotnom stanju pronašli u liftu jednog od objekata. Odmah su ga pokušali oživjeti, no nije im uspjelo te su ga u 10:07 proglasili mrtvim, a ubrzo su ga i službeno identificirali.

Policija je objavila transkript poziva koji im je uputila nepoznata osoba nakon što je shvatila da je Prince preminuo.

Pretpostavlja se da je Princeov zadnji nastup bio u subotu kada se iznenada pojavio na partyju u Minnesoti, a u nedjelju je snimljen kako ispred svog imanja vozi bicikl. To se smatra i njegovom posljednjom fotografijom.