Princeovo tijelo kremirano, pepeo će se čuvati na tajnoj lokaciji

Posmrtni ostaci glazbene ikone Princea, koji je iznenada preminuo u četvrtak, u subotu su kremirani u nazočnosti obitelji i uskog kruga glazbenika i njegovih najbliskijih prijatelja, objavila je njegova glasnogovornica.

“Princeovi posmrtni ostaci su kremirani, a lokacija na kojoj će biti smješteni neće biti javno obznanjena”, izjavila je Anna Meacham dodajući kako će posebna svečanost, kojom će se javnost oprostiti od ovog glazbenog genija, biti održana nešto kasnije, a konačan datum zasada još nije poznat.

“Sada vas molimo da svojim blagoslovom i molitvama pružite utjehu njegovoj obitelji i najbližim prijateljima”, rekla je Meacham.

Prince je u četvrtak pronađen mrtav u dizalu svoje kuće u predgrađu Minneapolisa, a prema riječima njegove glasnogovornice uzrok smrti neće biti poznat još najmanje četiri tjedna, kad bi trebali biti poznati nalazi obdukcije, prenosi Index.

Rođen kao Prince Roger Nelson 1958. godine, osebujni je glazbenik tijekom 35-godišnje karijere izdao više od 36 studijskih albuma, imao više od 50 hitova koji su se našli pri vrhu top-lista u raznim dijelovima svijeta. Bio je među glazbenicima koji su prodali najviše albuma u povijesti, dobitnik je sedam Grammyja, jednog Oscara, a 2004. godine uvršten je u Rock and Roll kuću slavnih.