Proglašeni najbolji projekti u okviru takmičenja “misli Pozitivno”

Povodom Svjetskog dana voda, Prevent Leather u saradnji sa udruženjem mladih “Ekologika” organizovao je takmičenje iz ekologije za učenike četiri srednje škole sa područja općine Visoko. Ovo takmičenje je nastavak projekta High School Eco Project Initiative koji je počeo prošle godine sa ciljem podsticanja i razvoja mladih te njihovog aktivnog učešća u društvu sa akcentom na zaštitu okoline.

U takmičenju je ove godine učestvovalo 35 učenika iz 4 srednje škole a predstavljeno je sedam projektnih ideja. Proglašenje pobjednika upriličeno je sinoć u Velikoj Sali Općine Visoko, a za najbolji projekat proglašen je projekat učenika Gimnazije „Visoko” Visoko, „Održavanje i izgradnja azila za pse”.

Drugoplasirana je bila ekipa Franjevačke gimnazije sa projektom „Plastične vrećice – Tihi ubojica”, dok su treću poziciju zazuzeli učenici MSŠ „Hazim Šabanović” sa projektom „Be informed on time” – „Informiši se na vrijeme”.

Svi učesnici ovog projekta pokazali su izuzetan angažman, kreativnost te su identifikovali goruće ekološke probleme društva u kome živimo. Prevent će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim projektima kako bi mladima omoćio da iskažu svoju kreativnost i razvijaju ekološku svijest.

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com