Program obilježavanja Dana nezavisnoti BiH

Press konferencija povodom informisanja javnosti o obilježavanju 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, upriličena je danas u Velikoj sali Općine Visoko.

„Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, utvrđen je program obilježavanja na području općine Visoko. U petak, 01.marta obilježavanje Dana nezavisnoti počinje u 10:00 sati polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće se položiti načelnica općine, Amra Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Mirela Mateša-Bukva, te predstavnici boračkih organizacija. U petak, u 18:00 sati bit će upriličena svečana akademija u Gradskom kinu Visoko. Pozivam građane da se priključe programu obilježavanja, a ispred općinskih službi uprave građanima BiH čestitam 01. mart, Dan nezavisnosti“, istakla je gospođa Zekija Omerbegović, ispred Općine Visoko.

Po riječima gospođe Omerbegović, gosti svečane akademije, koja će biti upriliečna u petak, 01.marta, sa početkom u 18:00 sati, bit će general Jovan Divjak, te Omladinski hor Zenica sa profesorom Milenkom Karovićem.

(VisokoIN/Q)

Vezani članci

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM