Program obilježavanja Dana nezavisnoti BiH

Press konferencija povodom informisanja javnosti o obilježavanju 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, upriličena je danas u Velikoj sali Općine Visoko.

„Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, utvrđen je program obilježavanja na području općine Visoko. U petak, 01.marta obilježavanje Dana nezavisnoti počinje u 10:00 sati polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće se položiti načelnica općine, Amra Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Mirela Mateša-Bukva, te predstavnici boračkih organizacija. U petak, u 18:00 sati bit će upriličena svečana akademija u Gradskom kinu Visoko. Pozivam građane da se priključe programu obilježavanja, a ispred općinskih službi uprave građanima BiH čestitam 01. mart, Dan nezavisnosti“, istakla je gospođa Zekija Omerbegović, ispred Općine Visoko.

Po riječima gospođe Omerbegović, gosti svečane akademije, koja će biti upriliečna u petak, 01.marta, sa početkom u 18:00 sati, bit će general Jovan Divjak, te Omladinski hor Zenica sa profesorom Milenkom Karovićem.

(VisokoIN/Q)

Vezani članci

Josip Pejaković: Visoko će tek pokazati svoj potencijal

VISOKOIN.COM

Nesvakidašnja priča iz Visokog: Arman i Alma se upoznali u autobusu, pa odlučili da njime idu na vjenčanje

VISOKOIN.COM

Admir Babić (SDP): Mještani Dubrava su mi poslali ove slike, vrijeme je da se konačno riješi ovaj problem

VISOKOIN.COM

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM