Program obilježavanja Dana nezavisnoti BiH

Press konferencija povodom informisanja javnosti o obilježavanju 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, upriličena je danas u Velikoj sali Općine Visoko.

„Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti BiH, utvrđen je program obilježavanja na području općine Visoko. U petak, 01.marta obilježavanje Dana nezavisnoti počinje u 10:00 sati polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće se položiti načelnica općine, Amra Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Mirela Mateša-Bukva, te predstavnici boračkih organizacija. U petak, u 18:00 sati bit će upriličena svečana akademija u Gradskom kinu Visoko. Pozivam građane da se priključe programu obilježavanja, a ispred općinskih službi uprave građanima BiH čestitam 01. mart, Dan nezavisnosti“, istakla je gospođa Zekija Omerbegović, ispred Općine Visoko.

Po riječima gospođe Omerbegović, gosti svečane akademije, koja će biti upriliečna u petak, 01.marta, sa početkom u 18:00 sati, bit će general Jovan Divjak, te Omladinski hor Zenica sa profesorom Milenkom Karovićem.

(VisokoIN/Q)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com