PROTESTANTI NAPALI I ELZINU PIRIĆ. UNOSILI JOJ SE U LICE, GOVORILI RUŽNE RIJEČI

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona osudio je verbalni napad na predsjednicu stranke Elzinu Pirić koji se desio nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je imenovan novi saziv Federalne vlade na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem.

Zbog te sjednice su održani protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH, a nakon što je Vlada FBiH imenovana, demonstranti su fizički i ferbalno napali poslanike koji su izglasali vladu.

“Nedopustivim smatramo ponašanje demonstranata koji su sebi dali za pravo da verbalno pa i fizički napadaju federalne zastupnike samo zato jer su nahuškani od nekih izvršioca bivše vladajuće strukture koja nije navikla na poraz”, naveli su.

Ono zbog čega su posebno “frapirani” je to što niko od javnosti nije reagovao zbog verbalnog napada na ženu, jedinu predsjednicu stranke u BiH.

“Iako je predsjednica Pirić dostojanstveno pokazala slobodu od straha znajući da slobodu prati sigurnost i da nikakva zastrašivanja ne mogu narušiti vladavinu prava Bosne i Hercegovine, razočarani smo činjenicom da je izostala reakcija javnosti o napadu na jedinu predsjednicu političke stranke u našoj državi.

Tražimo od nadležnih institucija da preispitaju i utvrde sve činjenice jučerašnjih nemilih događaja koje je grupa demonstranta pokazala prema federalnim zastupnicima te da se isti kao i njihovi nalogodavci sankcionišu”, zaključili su.