RAMO ISAK: “JA SAM DOVOLJNO PISMEN, JA NE NASJEDAM”

Bilo je svakakvih razgovora, ali nikakve detalje ne želim iznositi, kazao je za portal „Avaza“ ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji odbacuje bilo kakvu mogućnost za prekompoziciju vlasti u ovom entitetu koja bi podrazumijevala njegovo učešće u tome.

– Ono što je važno i što želim poručiti je da Vlada FBiH ostaje do kraja mandata i da gospodin premijer Nermin Nikšić veoma dobro i profesionalno radi posao, kao i ostali ministri u vladi i imaju moju punu podršku. Kad pružim ruku i kad nešto dogovorim, da je i na moju štetu ja to mijenjati ne želim.

Čovjek jednom kad slaže i jednom kad izigra za mene nije čovjek i ne želim s takvim ljudima da imam odnos, ali isto tako ne želim da ja budem taj čovjek s kojim sutra niko neće željeti imati odnos – naglašava Isak.

“Veoma interesantne ponude”

Za ponude koje je dobivao kaže da su bile „veoma interesantne“, dodaje da ima direktne kontakte sa svima, ali ne želi kazati od koga su stizale ove posljednje.

– Ja sam iste ili slične ponude imao i kada sam pravio ovu parlamentarnu većinu, na dan prije, ali sam ih i tada odbio. Evo i danas ih odbijam. Tada su mi govorili da ću biti ministar samo jedan mjesec i da ću biti prevaren kad završim posao za ove, ali ja sam presjekao to sa gospodinom Nikšićem i evo godina je dana ove vlade.

Ne nasjedam ja… Vidite i ovo što se pojavilo u medijima i onda se prema meni krenulo s tim nekim ponudama. Meni niko ne treba dolaziti, niti razmišljam o bilo čemu. Premijer Nikšić ima moju punu podršku i to je moj prvi saradnik s kojim imam ekstra korektne odnose. Sve što smo dogovorili u interesu građana FBiH imao sam podršku.

Kule i gradove

A ovo što neko sada plasira da dolazim ja u pitanje, pa ti dolaze i nude lično meni kule i gradove, sve mi nude, ja sam dovoljno pismen da razumijem i te objave koje se tamo dešavaju a i ponude koje dolaze prema meni. Znači, bile su interesantne ponude. Najveća pozicija u Vladi FBiH poslije premijera je ministar unutrašnjih poslova, a nudili su mi i druge veće pozicije – kaže Isak.

Na pitanje da li to znači da mu je ponuđena i pozicija premijera u nekoj budućoj vladi, odgovara da su to naše riječi, a ne njegove.