Raspisan Konkurs za prijem 46 doktora medicine i magistara farmacije

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao je konkurs za prijem 46 doktora medicine i magistara farmacije na specijalizaciju. Dobra kadrovska politika ove ustanove omogućila je prijem mladog kadra, kojem se pruža izvrsna prilika za edukaciju i stručno usavršavanje u najvećem zdravstvenom centru u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o specijalizacijama u oblasti Internističke, Dijagnostičke i Hirurške discipline, a novih 46 ljekara znatno će ojačati postojeći kadar KCUS.

Generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović navodi da je racionalizacija troškova, pravilna strategija nabavke nove opreme i reorganizacija rada na svim klinikama omogućila prijem novog kadra u KCUS.

„Odgovornim i predanim radom nastojimo doprinijeti napretku, ne samo Kliničkog centra, već i cijele Bosne i Hercegovne. Stvaramo uslove za prijem novih uposlenika, čime ćemo zadržati ljekare u našoj državi i istovremeno
jačati zdravstvo. U proteklih skoro tri godine dana uposlili smo znatan broj ljekara i medicinskih sestara i tehničara. U KCUS rade vrhunski ljekari svih specijalnosti, od kojih će kolege na specijalizaciji puno naučiti. U pripremi je i Interni oglas za izbor ljekara na subspecijalizaciju, u okviru kojeg ćemo pružiti priliku 41 ljekaru KCUS za dodatno usavršavanje i napredovanje. Interni oglas raspisuje se u cilju stručnog usavršavanja postojećeg kadra, te pravo apliciranja imaju doktori koji su već zaposleni u našoj zdravstvenoj ustanovi. Stvaramo uslove u kojima će uposlenici biti zadovoljni i motivisani za pružanje što boljih zdravstvenih usluga bolesnicima“ – izjavila je prof.dr.Izetbegović

Vezani članci

EL Company d.o.o. Visoko želi proširiti i ojačati svoj tim!

VISOKOIN.COM

Počelo saslušanje svjedoka zbog Sebijine diplome

VISOKOIN.COM

Novi zakon u Njemačkoj za uvoz kvalificiranih radnika izvan EU-a

VISOKOIN.COM

KCUS objavio konkurs za prijem 46 ljekara specijalista

VISOKOIN.COM

Austrija traži 1345 kuhara, 1061 konobara i 308 sobarica

VISOKOIN.COM

Zavidan nastup u Las Vegasu: Visočki KM Trade ugovorio nove poslove

VISOKOIN.COM