Reagovanje na tekst „Završna javna rasprava o Budžetu za 2012. godinu“

Reagovanje na tekst „Završna javna rasprava o Budžetu za 2012. godinu“ objavljenom 08.12.2011.godine na portalu magazinplus.eu

Pročitavši tekst koji je gospodin Midhat Hajdarević objavio na stranicama vlastitog portala, članovi UO Udruženja „Damar omladine“ odlučili su da izdaju reagovanje na isti. Poštovani gospodine Hajdareviću, istina je da je predstavnik našeg Udruženja danas, dakle 9.12.2011.godine, bio prisutan na javnoj raspravi. Istina je i da smo tražili izdvajanje dijela budžetskih sredstava za potrebe rada Udruženja, ali ne i za potrebe održavanja naših prostorija.

Niste se prevarili ni kada ste spomenuli da smo tražili da se izdvoji 5000KM, od 15000KM namjenjenih za volontere akcije „MRAV“ AP“Bosanska piramida sunca“, koji će kada iduće godine dođu iz svog džepa platiti svoj rad, trud i zalaganje, što je objavljeno na oficijelnom sajtu. Istina je, gospodine Hajdareviću, i da smo prepotentni, puni egoizma, pa čak u neku ruku i naduti. Ali isto tako imamo i razloge da budemo ovakvi.

Podsjećanja radi, Udruženje „Damar omladine“ je u godinu i po dana svoga postojanja implementiralo, realizovalo i još uvijek implementira preko 20 projekata. U potpunosti se slažemo gospodine Hajdareviću i da svaka „dekurisana budala“ na našoj općini može dijeliti znanje o kurtonima, seksualnosti i sl. Ali Vas pitamo, može li ta ista „dekurisana budala“ otvoriti PRIJATELJSKI CENTAR ZA ZDRAVLJE MLADIH, smjesten u Domu zdravlja i uposliti ginekologa, psihologa i medicinsku sestru koji pružaju BESPLATNE , ANONIMNE I KVALITETNE usluge. Ovim putem ne želimo da potcjenjujemo nikoga, ali ove „dekurisane budale“ su to uspjele. Pitamo Vas i to zašto, možda, Vi niste bili ta osoba koja je otvorila već spomenuti centar? Nakon izrečenog, na mahove nam se počela nametati jedna dilema, koju ćete Vi, iskreno se nadamo, uspjeti da riješite. Dilema je sljedeća: Ako smo mi „dekurisane budale, a uspjeli smo da uradimo spomenuto, u koji rang cemo onda smjestiti Vas. Odgovor željno isčekujemo!

Ovi „ublehaši“ su dobili status predstavnika civilnog društva u BiH učestvujući u izradi tri državne strategije. Ovi „babini sinovi“ učestvuju u konstruktivnim dijalozima za izradu Strategije o suradnji NVO-a i Vijeća ministara.

Ove „dekurisane ublehe“ rade i dalje će raditi bez obzira koliko se o njima pričalo i na koji način. Svjesni smo činjenice i da smo mnogima trn u oku. Kao i činjenice da su se mnogi naslađivali čitajući Vaš tekst. Ali kako bismo mi mladi rekli: „NEK’ SE NEŠTO DEŠAVA“. I na kraju da budemo malo i bezobrazni, opravdavajući i na taj način činjenicu o nadutosti.

Slažemo se da svaka budala u Visokom može osnovati organizaciju. To Vam dođe nekako isto kao što i svaka budala koja ima foto aparat, malo bolje marke, može osnovati svoj portal i biti novinar bez grama profesionalnosti.

Ovim putem, „prepotentni diletanti“ Pozivaju Vas gospodine Midhate Hajdareviću da dođete u našu krčmu, NA „POJEDNU“ lekciju o seksualno reproduktivnom zdravlju, koju će Vam održati naši vršnjački edukatori, te NA „POJEDNU“ lekciju o strateškom planiranju i aktivnom učestvovanju u političkoj i građanskoj inicijativi.

Iskreno Vaši „prepotentni diletanti“, članovi UO Udruženja „Damar omladine“

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com