Reprezentacija BiH sa dva Ibiševićeva pogotka savladala Željezničar

Nogometaši BiH su pred ispunjenim tribinama stadiona “Grbavica” slavili sa 2:1, golovima Vedada Ibiševića u 4. i 38. minuti. Jedini pogodak za Željezničar postigao je Mirsad Bešlija u 40. minuti.

Selektor Safet Sušić je u ovom meču odlučio da pruži priliku gotovo svim igračima, a pošteđeni su jedino Salihović i Hasagić.

Susret su počeli: Begović, Spahić, Bešić, Lulić, Zahirović, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Džeko i Ibišević. Pjanića je zbog lakše povrede već u prvom poluvremenu zamijenio Maletić, dok su u drugom poluvremenu zaigrali i: Avdukić, Pandža, Papac, Mravac, Jahić, Štilić, Ibričić, Muslimović i Zec.

Selektor Sušić nakon meča je izjavio da je susret bio dobra provjera za njegove igrače na početku priprema za odlučujuće utakmice s Portugalom.

“Znao sam da neće biti lako sa Željezničarom, koji je pokazao da nije slučajno u vrhu bh. nogometa. Probao sam određene varijante, ali i dalje imam dilemu kada je u pitanju sastav, posebno zadnja linija. Morat ću pronaći neko rješenje, imamo još dva treninga”, kazao je Sušić, koji u prvom meču protiv Portugala neće moći da računa na standardne braniče Papca i Pandžu, kao i povrijeđenog Mujdžu koji neće biti na raspolaganju u oba meča.

Reprezentacija BiH će do prvog susreta s Portugalom u srijedu i četvrtak trenirati u Hrasnici, dok je utakmica na rasporedu u petak na stadionu “Bilino polje” u Zenici u 20 sati.

(VisokoIN/Fena)