Rukometni savez BiH u petak otvara svoj prvi fan šop

Po ugledu na mnoge svjetske rukometne federacije i Rukometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je da otvori fan šop. Otvorenje prvog zakazano je za petak u 13 sati u Konzumu u Ložioničkoj ulici u Sarajevu.

U specijalizovanoj prodavnici RS BiH svi zainteresovani moći će da kupe dresove bh. nacionalnog tima, ali i svu ostalu originalnu sportsku opremu Haad, koju nose reprezentativci. Osim toga u fan šopu će biti i veliki izbor navijačkih rekvizita, suvenira, šolja i ostalih sitnica u bojama BiH i sa grbom bh. kuće rukometa.

“Fan šop u Ložioničkoj ulici u Sarajevu je samo prvi u nizu koje ćemo otvoriti. Planiramo da otvorimo još nekoliko u manjim Konzumovim objektima u Sarajevu, ali i u svim većim u cijeloj BiH, uključujući i one u Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Zenici… Na ovaj način želimo da se približimo našim navijačima, ali i da promovišemo brend bh. rukometne reprezentacije. Nadamo se da će ovaj potez naići na pozitivan odziv među simpatizerima BiH”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Enid Tahirović, predsjednik RS BiH.

Otvorenju prvog fan šopa prisustvovaće i rukometni reprezentativci BiH, selektor Dragan Marković, ljudi iz rukovodstva RS BiH, ali i mnogobrojne zvanice uglavnom iz rukometnog miljea.