SAZNAJEMO: Nema poskupljenja cijene usluge odvoza komunalnog otpada

Iako je Gradsko vijeće Visoko danas donijelo odluku o davanju saglasnosti na Cjenovnik usluga JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, do poskupljenja za naše građane neće doći.

– Obzirom da je u protekloj godini došlo do značajnih poskupljenja el.energije, goriva i drugih parametara koji učestvuju u formiranju cijena, mi smo budžetom Grada Visoko predvidjeli iznos od 150.000 KM za sufinansiranje odvoza komunalnog otpada za pravna i fizička lica sa područja grada Visoko. Do promjene cijena u JKP „Visoko“ je moralo doći da bi se održala likvidnost samog preduzeća, a mi smo pronašli model da naši građani ne osjete to poskupljenje. Naravno, ovdje je riječ o sredstvima budžeta, sredstvima koja su sredstva svih naših građana, a na ovaj način mi ta sredstva kroz subvenciju i neposkupljenje ponovo vraćamo našim građanima. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Pored danas potpisanog Sporazuma kojim se obezbjeđuju sredstva za sufinansiranje cijene odvoza komunalnog otpada, bitno je pomenuti da je u prošloj i ovoj godini na snazi i Sporazum kojim je cijena vode niža 20%, a ni cijena odvoza komunalnog otpada neće se mijenjati ni dizati.

– Cjenovnik je na sjednici odboren zbog formalno – pravnog sticanja uslova za promjenu cijene, jer JKP „Visoko“ na računima mora pokazati novu cijenu, s tim da će uz tu cijenu biti prikazana i subvencija, pa se cijena neće mijenjati. Sretni smo i zadovoljni da je Visoko jedan od rijetkih, ako ne i jedini grad u BiH, u kojem i pored inflacije nema poskupljenja cijena komunalnih usluga, a s druge strane imamo i jeftiniju vodu za 20%. – kazao je Ganić.

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com