Sberbank BH nastavila širiti poslovnu mrežu: Otvorena poslovnica Travnik

Sberbank BH je nastavila sa širenjem poslovne mreže u Bosni i Hercegovini. U skladu sa strategijom poslovanja na bh. tržištu, otvorena je nova poslovnica u Travniku.

„Širenje poslovne mreže i ekspanzija na nova tržišta u periodu kada neke druge banke smanjuju svoju poslovnu mrežu zaista je hrabar potez. Odlučili smo se za otvaranje poslovnice u Travniku jer vjerujemo u potencijale Travnika, ali i šire regije“, istakao je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH na ceremoniji otvaranja. „Sa klijentima na ovom području imamo višegodišnju, vrlo uspješnu saradnju kojoj smo odlučili dati novu dimenziju. Vjerujem da će spoj našeg dugogodišnjeg iskustva, inovativnosti i spremnosti da idemo korak naprijed biti uspješna formula koja će nam omogućiti uspješno širenje na tržištu ove regije“, naglasio je Karabeg.

Sberbank BH ostvaruje uspješnu saradnju sa kompanijama koje posluju u Travniku već godinama, a sada je otvorila vrata i fizičkim licima.

„Dolazak nove banke na neko područje pokazatelj je da to područje ima perspektivu za rast, da ima budućnost. Zadovoljstvo mi je da je Sberbank BH prepoznala Travnik kao takvo područje jer mi to zaista i jesmo. Osim novih radnih mjesta u poslovnici, vjerujem da će otvaranje ove banke donijeti indirektno otvoriti još radnih mjesta kroz projekte koje će banka finansirati“, istakao je Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik.

Sberbank BH je ovom priikom donirala računare i kancelarijski namještaj Zavičajnom muzeju, Centru za socijalni rad, Gradskoj biblioteci i Centru za kulturu u Travniku.

Poslovnica je locirana u užem gradskom jezgru u ulici Bosanska 70. Radno vrijeme poslovnice je od 8 do 16 sati radnim danima, te od 9 do 11 subotom.