Scena u KPZ Sarajevo: Pas reagovao, sestra osuđenika pokušala unijeti drogu, evo gdje je sakrila kesicu…

Pripadnici zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, Odjeljenje Ustikolina, jutros su spriječili unos narkotika u prostorije zatvora.

Naime, kako saznaje Oslobođenje, prilikom redovne posjete osuđenim licima, rođena sestra osuđenika M.D., koji se nalazi u KPZ Sarajevo, pokušala je unijeti određenu supstancu koja asocira na opojnu drogu sintetičkog porijekla.

Obzirom da KPZ Sarajevo-Ustikolina posjeduje specijalno obučene pse za pronalazak takvih tvari, policijski službenici su uočili i uz zakonsku proceduru od ženske osobe, odnosno sestre osumnjičenog, oduzeli predmetnu tvar u kesici.

Kako saznaje Oslobođenje iz svojih dobro obaviještenih izvora, kesica je bila pohranjena na skrivenom mjestu u odjevnom predmetu. Nakon što je pas odreagovao, izvršen je pretres, a sestra je zadržana te je obaviješten Kriminalistički odjel MUP-a Goražde, nakon čega je upućeno više patrola u KPZ Sarajevo.

U toku su operativno-tehničke radnje prema tvari i osobi koja je pokušala da izvrši kazneno djelo.

Ovo je samo još jedna od potvrda kvalitetne opremljenosti KPZ Sarajevo sa svim sredstvima za otkrivanje nedozvoljenih tvari, posebno službenih pasa za otkrivanje narkotika, kao i dobra saradnja sa MUP-om Goražde.

Oslobođenje navodi da su pokušali komunicirati, u više navrata, sa KPZ Sarajevo u vezi sa ovim slučajem, ali su im kratko kazali da oni ne smiju odavati informacije mimo direktora.