SDP, Platforma, NiP i NB: Pozivamo Gradsku upravu da odgodi izbore za savjete mjesnih zajednica

Posljednjih dana smo svjedoci značajnom povećanju broja novozarežnih sugrađana i sugrađanki koronavirusom na području Visokog. Iako su na snazi mjere kojima se građanima preporučuje izbjegavanje javnih skupova, svakim danom su brojevi novozaraženih sve veći.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je odluka kojom su zakazani izbori za savjete mjesnih zajednica za 11. april ove godine. Smatramo neodgovornim pozivati građane da učestvuju na izborima ukoliko bi im to ugrozilo zdravlje i život, te podsjećamo da je i sam gradonačelnik Ganić u svojim posljednjim saopćenjima iskazao potrebu za dodatnim oprezom zbog alarmantne zdravstvene situacije.

Podsjećamo da su Lokalni izbori prošle godine prolongirani između ostalog i zbog epidemije iako smo u tom trenutku bilježili manje novozaraženih.

Zbog toga, GO SDP BiH Visoko, GO Platforma Visoko, GO NiP Visoko i GO NB Visoko, pozivaju Gradsku upravu da prolongiraju održavanje izbora za savjete mjesnih zajednica najmanje za mjesec dana, odnosno dok se ne steknu uvjeti za održavanje istih.