Sebija Izetbegović: ‘Nemam nadnaravne moći, ne upravljam Sarajevogasom niti Energoinvestom, ali…’

Sarajevo-gas Istočno Sarajevo oglasilo se prije nekoliko dana povodom informacije da će plin u Federaciji BiH biti skuplji za 3,9 posto i tom prilikom su iz ove kompanije istakli da za “to nije kriv novi dogovoreni ugovor s obzirom da on još nije potpisan”.

Između ostalog, u saopćenju se tvrdi i da “Energoinvest po nalogu Sebije Izetbegović izaziva krizu s gasom u FBiH time što ne žele potpisati novi ugovor iako je sve dogovoreno”.

– Sarajevski “Energoinvest” uporno odbija da potpiše ugovor i time želi da izazove krizu i da građane Sarajeva u FBiH ostavi bez grijanja. Znajući da stvarni šef Bisere Hadžialjević nije Vlada FBiH, nego drugarica Sebija Izetbegović, savjetujem joj da je što prije pozove, jer gospođa Izetbegović već odavno mnogima nije dostupna. Ono što bi bilo korektno od strane sarajevskog “Energoinvesta” i da to preduzeće izađe javno sa procentima i koliko će cijena transporta uticati na najavljeno povećanje cijene – izjavio je generalni direktor “Sarajevo-gasa” a.d. Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Na ove tvrdnje Sebija Izetbegović uputila je odgovor u kome navodi sljedeće:

– Obavještavam sve “zainteresirane” da sam na godišnjem odmoru koji godinama ranije nisam koristila.

Nemam nadnaravne moći, ne upravljam Sarajevogasom niti Energoinvestom, ali mogu da pregledam, ako je neko hitno stanje, nekoga od ovih koji me prozivaju, mada, napominjem, ja sam specijalista ginekologije i akušerstva pa je možda malo nezgodno, ipak me neki muški prozivaju.
Za pacijente i prijatelje sam uvijek dostupna.

Također napominjem da gospođu Biseru Hadžialjević nikada nisam upoznala – napisala je na svom FB profilu, a u potpisu “drugarica” Sebija Izetbegović.