Šefovi KBC-a Split i SKB Mostar dogovorili saradnju: Pacijenti iz BiH u Splitu će dobiti potpunu njegu

Pacijenti u Split vrlo često dolaze zbog onog što u Splitu liječnici jako dobro rade, kirurgije, elektrofiziologije te neurokirurgije. Meštrović je rekao kako će možda s vremenom trebati obavljati i transplantacije

U splitskom KBC-u danas je održan radni sastanak ravnatelja tog KBC-a Julija Meštrovića i ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru Ante Kvesića, koji su se dogovorili o budućoj suradnji, prenosi Index.

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović je rekao kako mu je drago što im je u posjet došao ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru dr. Ante Kvesić i da je dobro što stalno surađuju. Naši pacijenti i oni iz BiH dobit će sve ono što splitska bolnica može pružiti, dodao je.

“Razgovarali smo o suradnji, ne samo naših dviju bolnica, već i one u Šibeniku, Zadru, Kninu i Dubrovniku. Već smo se jednom sastali, a sljedeći ćemo put biti u Mostaru. Pričali smo i o tome da postoje neke dijagnoze zbog kojih se bolesnici mogu liječiti u KBC-u Split, razgovarali smo i kako formalizirati liječenje tih bolesnika u našoj bolnici”, rekao je Meštrović.

Pacijenti u Split vrlo često dolaze zbog onog što u Splitu liječnici jako dobro rade, kirurgije, elektrofiziologije te neurokirurgije. Meštrović je rekao kako će možda s vremenom trebati obavljati i transplantacije.

Na novinarski upit ravnatelj Meštrović je odgovorio kako je u splitskoj bolnici danas 105 oboljelih od covida, od kojih je 19 na respiratoru, a troje ih je, iako su negativni, ipak priključeno na respirator. Taj je broj manji nego prije dva tjedna, što je dobro, stanje se stabilizira, no još je broj bolesnika na respiratoru velik, rekao je, dodajući da je među onima koji su na respiratoru deset posto cijepljenih, ali da su to mahom pacijenti koji imaju komorbiditete.

U bolnici je do danas cijepljeno ili je preboljelo covid 95 posto liječnika te više od 90 posto radno aktivnih medicinskih sestara, rekao je ravnatelj Meštrović.

Ravnatelj Kvesić zahvalio je na pomoći koju im je splitska bolnica pružila od 1991. godine do danas. Rekao je kako se pacijenti iz BiH šalju u Tursku, Englesku i u neke bolnice u Hrvatskoj, a mostarska bolnica želi dio pacijenata usmjeriti u Split jer znaju da tu mogu mnogo dobiti.