Sekretar komisije MUP-a kandidatkinji: Ovo što ti fali na koverti ja ću regulisati, a sudeći po slici tu si super

Konkurs za prijem 125 policajaca i mlađih inspektora u Ministarstvo unutarnjih poslova ZDK teško je kompromitiran jer je Emsudin Šarić, sekretar Komisije za prijem, kandidatkinji slao neprimjerene poruke.

Nedavno je Uprava policije MUP-a ZDK raspisala javni oglas za prijem 110 policajaca i 15 mlađih inspektora, a konkursna procedura još uvijek je u toku.

Policijski komesar Semir Šut želio je pokazati da se zapošljavanje u policiji odvija pošteno i maksimalno transparentno, pa je tako na web stranici MUP-a ZDK nedavno objavljena informacija o posjeti Amerikanca Erica Larsona, savjetnika u sarajevskom Uredu za borbu protiv korupcije.

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je u svom obraćanju iskazao veliku zahvalnost posjetom gospodina Larsona, tokom koje je, kako je pojasnio, izvršena evaluacija dosadašnjih faza konkursa za prijem novih policijskih službenika.

Također je naglasio, da su tom prilikom prezentirane i detaljno obrazložene sve mjere koje su poduzete u cilju postizanja maksimalne transparentnosti i objektivnosti kompletne konkursne procedure, te je izrazio ubjeđenje da se u ovom slučaju radi o jednom od najpravičnijih i najtransparentnijih postupaka za prijem zaposlenika u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kako saznaje The Bosnia Times procedura za prijem novih službenika je išla svojim tokom dok sekretar Komisije nije uputio neprimjerene poruke jednoj od kandidatkinja.

Time je grubo kompromitirao konkursnu proceduru, za koju je komesar Šut rekao da se radi “o jednom od najpravičnijih i najtransparentnijih postupaka za prijem zaposlenika u Bosni i Hercegovini.”

Pozdrav A…a (14:24)
I tako znači, ti se prijavi na javni oglas u MUP, a ne upisa sve što je trebalo J (14:25)
Izvinjavam se za smetnju, samo dobronamjerno javljam (14:25)
Ovo što ti fali na koverti ja ću regulisati, a ti ćeš ćutati kao da si ti sve regularno poslala (14:35)
Ja sam u MUP-u u Zenici, a hodam po cijelom kantonu (14:36)
Ti si s Jelaha jel ili (14:36)
Ako po slici sudim tu si super J (14:49)
Visina minimalno 162 cm treba