Serija “‘Alo alo” na meti napada zbog “uvredljivog sadržaja”

Korisnici društvenih mreža u Britaniji naljutili su se kada su shvatili da se tokom repriziranja kultne serije “Alo, alo”, pred svaku epizodu pojavljuje upozorenje o “potencijalno uvredljivom sadržaju”.

BBC komedija koja se prikazivala od 1982. do 1992. godine pratila je život kafedžije Renea tokom Drugog svjetskog rata u okupiranoj Francuskoj i dešavanja u njegovom kafeu, koji je bio omiljen među Nijemcima i paravan za pokret otpora.

U seriji su se pojavljivali brojni zabavni likovi, kojima su ismijavani stereotipi o Nijemcima, Francuzima, Britancima i Italijanima.

Osim brojnih stereotipa, postojale su i brojne seksualne aluzije.

Uprkos tome što je serija stekla kultni status i više puta je reprizirana, sada je britanska Britbox usluga, koja nudi BBC i ITV sadržaje, stavila upozorenje pred svaku epizodu, navodi Headliner.

“Ova komedija sadrži jezik i stavove tog vremena koji mogu da budu uvredljivi za neke gledaoce”, navodi se u upozorenju.

Brojni gledaoci odmah su na društvenim mrežama izrazili svoje negodovanje, kritikujući upozorenje i ističući da je ono samo nastavak “kensel” kulture.