Slijedi promjena vremena, pad temperatura i snijeg

Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na jugozapadu i sjeveroistoku Bosne, a na vrhovima planina slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 7; Livno, Sokolac 8; Doboj 9; Gradačac, Široki Brijeg, Zenica 10; Sarajevo, Srebrenica, Trebinje 11; Bijeljina 12; Bihać, Mostar, Tuzla 13; Banja Luka, Neum, Prijedor, Sanski Most 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na vrhovima planina sa susnježicom ili snijegom. Tokom noći na sjeveru i sjeverozapadu Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 27.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U utorak, 28.02.2023., u Bosni oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.