Slovenija: Otvorio vatru ispred apoteke, pa se zatvorio u kuću i na kraju je uhapšen

Policijski službenici su tokom noći uhapsili muškarca koji je u srijedu popodne na području Brežica prvo otvorio vatru ispred jedne apoteke, a potom se zaključao u svojoj kući, potvrđeno je za N1 Slovenija u policijskoj upravi. Više nema opasnosti po stanovnike.

„Policijska akcija na području Brežica je završena. Policijski službenici, među kojima su bili pripadnici specijalne jedinice i pregovarači, uhapsili su noćas nešto prije 2.30 časova muškarca koji se jučer popodne sa oružjem zaključao u kuću“, potvrđeno je za N1 u Policijskoj upravi Novo mesto.

Dodali su da više nema opasnosti po stanovnike, a u akciji policije nije bilo povrijeđenih.

Kriminalistička policija nastavlja sa istragom i utvrđivanjem okolnosti. Iz PU Novo mesto su saopštili da će više informacija javnosti moći da daju kada budu završene aktivnosti na licu mjesta ili po završetku uviđaja.

Nezvanično, navodno je reč o bivšem policajcu.

Kako smo juče javili, prema informacijama koje su kružile među građanima, pucnjavu je navodno izvršio mještanin, odnosno penzionisani policajac. Prije nego što se sklonio u kuću, navodno je ispalio nekoliko hitaca u vazduh ispred lokalne apoteke.

Muškarac se potom zaključao u kuću i na pozive pregovarača odgovarao pucnjem. Kako prenosi Radio Slovenija, on je navodno ispalio dva hica u policiju.

Policija je prvo pokušala da ga kontaktira telefonom, a potom i razglasom. Njegov sin je takođe trebalo da pomogne u pregovorima.