Snijeg pada u većem dijelu BiH, za sutra najavljene intezivnije padavine

Danas će biti oblačno sa susnježicom ili slabim snijegom. U nizinama može padati i kiša

U Bosni i Hercegovinijutros je oblačno. Širom zemlje pada slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša.

Temperature zraka u 07:00 sati: Bjelašnica -5 stepeni; Ivan Sedlo i Sokolac -2; Bijeljina, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Gradačac i Zenica 1; Široki Brijeg i Trebinje 4; Mostar 5; Stolac 6 i Neum 8 stepeni.

Danas će biti oblačno sa susnježicom ili slabim snijegom. U nizinama može padati i kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Očekuje se i povećanje snježnog pokrivača. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Očekuje se i povećanje snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.