“Sramota je za Srbe što oni postoje”: Dodik žestoko napao Vukanovića, Trivić, Borenovića…

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na društvenoj mreži X i oštro napao predstavnike opozicionih stranaka u manjem bh. entitetu.

Lider SNSD-a je izjavio da je “sramota za Srbe što postoje neki Šarovići, Borenovići, Trivićeve, Vukanovići, Miličevići i njima slični”.

Potom je kazao da Republika Srpska neće sprovoditi američku politiku.

– Srpska je stabilna uprkos brojnim pritiscima kojima je izložena. Niko od predstavnika institucija neće dozvoliti da se pristane na pritiske i ucjene. Sramota je za Srbe što postoje neki Šarovići, Borenovići, Trivićeve, Vukanovići, Miličevići i njima slični, koji ne vide kolika je važnost da srpski faktor bude ujedinjen i okupljen oko najvažnijih pitanja za opstanak srpskog naroda.

To govori o njima, njihovim ambicijama i odsustvu brige za sopstveni narod i državu. U institucijama će se i dalje sprovoditi odgovorna nacionalna i državna politika, a ne samovolja Amerikanaca.

Politički penzioneri koji su upropastili sve što su mogli za Republiku Srpsku trebalo bi bar da ućute u ovim trenucima. Republika Srpska ima svoj put, svoje politike i neće sprovoditi američke, napisao je Dodik.