Stojanović: Novalić može samo biti personfikacija nekoga kome se sudi, a ne uspješnog premijera

Ko može omalovažavati vrijeme gradonačelnika Sarajeva Bluma, osnivača Energoinvesta i još odlikovanog fracuskim priznanjem kao Viteza Legije Časti u doba socijalističke Jugoslavije, upitao je

Igor Stojanović, šef Kluba SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, osvrnuo se na nedavne komentare Faruka Kapidžića, upućene na nedavno prikazani film o Emeriku Blumu.

– Ako je Fadil Novalić personifikacija boljeg, kvalitetnijeg života uz veću pravdu i društveni razvoj u BiH u odnosu na Emerika Bluma, onda da prebrojimo projekte i rezultate rada od kojih je BiH imala koristi.

“Osporavanje doba najvećeg razvoja”
Ko može omalovažavati vrijeme gradonačelnika Sarajeva Bluma, osnivača Energoinvesta i još odlikovanog fracuskim priznanjem kao Viteza Legije Časti u doba socijalističke Jugoslavije?

Ko može osporavati doba najvećeg ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine?

Zna se ko vrijeđa. Petokolonaši, izdajice i isti oni kojima je Austrogarska i Turska u BiH isto što i Jugoslavija. Mada je BiH u Jugoslaviji imala identitet i granice, a u Austrougarskoj i Turskoj ni ime. Može vrijeđati samo onaj ko ne poštuje graditelje države. Sa ovakvim odnosom prema veličinama, teško ćemo motivisati nekog novog Bluma da osnuje ekonomskog giganta kakav je svojevremeno bio Energoinvest.

Možemo samo dobiti tri nova Fadila na sudu za respiratore – naveo je Stojanović.