Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan

Šumski požar na lokalitetu Garački potok, prema informacijama dobijenim od rukovodioca akcije gašenja požara ŠGD „Šume Središnje Bosne“ i odgovorne osobe iz Vatrogasnog društva Bugojno, i dalje je aktivan s povremenim mirovanjem, u zavisnosti od jačine vjetra.
– Vatrogasci su na terenu, a iz Općinske službe CZ Travnik dobili smo informaciju da je u pomoć upućen tim Profesionalne Vatrogasne jedinice Travnik sa jednim navalnim vozilom i džipom, te četiri vatrogasca – navodi se u vanrednoj informaciji Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, Vatrogasci iz Bugojna vode borbu sa šumskim požarima. Od jutros ekipe VJ Bugojno i VJ Šumarije bore se da stave pod kontrolu šumski požar na području Vesele-Garački Podovi .

U posljednja dva dana na području Bugojna aktiviran je požar, na nepristupačnom šumskom području. Nažalost, uzrok je ljudski faktor.

Gašenje požara na lokalitetu Vesela, kojim su zahvaćena dva odjela šume, a koji je aktivan već drugi dan, dodatno otežava neprisupačan teren. Uz to, najveći problem je transport vode do požarišta.