Sušić: Imamo realne šanse za plasman!

Selektor Safet Sušić najavljivao je da će utakmica protiv Portugala biti izuzetno teška, ali i da očekuje da će publika na “Bilinom Polju” vidjeti golove, obzirom da i naša, ali i portugalska selekcija igraju aktivan i ofanzivan fudbal.Pokazalo se ono što smo očekivali, da je Portugal paklena ekipa koja može napraviti velike probleme protivniku i uistinu stvorili su nam dosta problema, što i ne čudi jer u svakoj liniji imaju jednog vrhunskog igrača najviše svjetske klase. – govori Sušić o našim večerašnjim protivnicima.

– Mislim da je rezultat izuzetno realan, obzirom da su oni, ali i mi imali dobre šanse za postizanje gola. Ja iskreno nisam vjerovao da ovaj meč može da se završi rezultatom 0:0, a sad mislim da je loš teren najveći krivac što večeras nismo vidjeli nijedan gol na utakmici. Portugalci znaju kako mi igramo i znaju da mi možemo dobro odigrati na kvalitetnom terenu, kao i da imamo jake tehnički igrače koji mogu iskoristiti teren u Lisabonu da pokažu najbolje što znaju. – smatra Sušić.

– Ostali smo bez Salihovića, što možda i nije loše jer nije igrao dugo vremena, a ja sam znao da on nakon ovolike pauze teško može dva susreta za redom odigrati na visokom nivou. Vraćaju se Papac i Pandža, bićemo jači u odbrani i imaćemo više solucija za igračka rješenja, ali i za način igre u cjelosti. Ono što je bitno mi imamo rezultat koji nam daje realnu šansu za plasmanom i ja lično smatram da se ova reprezentacija može u Lisabonu plasirati na Euro 2012. Na kraju krajeva sačuvali smo ponovo svoju mrežu netaknutu, a Portugal je svjestan da smo mi ekipa koja svakom može dati gol.- optimističan je Safet Sušić.

(VisokoIN)