13. Augusta 2022.

Zbog krađe kabla korisnici Telemacha u Visokom nisu imali signal

Uvažavajući sve naše korisnike usluga sa područja Visokog koji dana 19.03.2013 godine nisu bili u mogućnosti koristiti usluge Telemacha, ovim saopštenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije o stvarnom razlogu prekida u korištenju naših usluga.

Naime, dana 19.03.2013. godine u 15:25 došlo je do iznenadnog prekida u pružanju svih usluga na spomenutom području, a ekipa zadužena za održavanje optičkih kablova je isti trenutak izašla na teren i ustanovila da je prekid nastao na lokaciji između dva naselja u Visokom – Prijeko i Čekrekčije, te da je prouzrokovan presijecanjem optičkog kabla na dva mjesta od strane NN lica. Tom prilikom je takođe izvršeno otuđenje određenog dijela kabla Telemacha. Bez obzira na sve poteškoće prekid je saniran istog dana u 22:45 uz maksimalno zalaganje ekipe na terenu.

Ovaj nasilni prekid telekomunikacijskog saobraćaja prije svega je nanio štetu korisnicima usluga, a na taj način i kompaniji Telemach. Želimo naglasiti da je o navedenom događaju obaviještena nadležna policijska uprava i RAK /regulator telekomunikacijskog tržišta/ koji će nadamo se preduzeti mjere u okviru svojih nadležnosti na zaštiti imovine i telekomunikacijskog saobraćaja u BiH.

Da je riječ o organiziranom činu sa jasnom namjerom govori i činjenica da je počinilac bio upućen u lokaciju na kojoj se nalazi podzemna telekomunikacijska infrastruktura Telemacha, te način na koji je presijecanje kabla izvršen, uz prikrivanje dijela iskopane cijevi i na taj način otežavajući ekipi na terenu lociranje mjesta prekida. Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Visokog koji zbog ovog događaja nisu mogli koristiti naše usluge. Nadamo se što skorijem otkrivanju počinioca i prestanku prakse oštećivanja i otuđivanja naše imovine s kojom se već neko vrijeme susrećemo.

U Sarajevu, dana 20.03.2013 godine.

Vaš Telemach

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM