13. Augusta 2022.

Telemach u fazi priprema za prodaju

Kablovski operater Telemach je od sada dio United Group, društva koje vodi satelitsku platformu u regiji Total TV.To je jedan od koraka koji su u Telemachu poduzeli za povećanje vrijednosti društva u posljednjih nekoliko mjeseci. Predstavnici njegovog vlasnika za sada negiraju preuzimanje, ali to su predpripreme za prodaju do koje bi moglo doći već naredne godine.

– Riječ je o razvoju društva i povećanju njegove vrijednosti. Ovi potezi povećavaju interes potencijalnih kupaca, rekao je Robert Knorr partner finansijskog fonda Mid Europa Partners.

– Naredne godine navršit će se pet godina otkako smo stupili u vlasništvo Telemacha, a što je kod finansijskih ulagatelja uobičajen rok do kojeg investiciju “čiste” i iz nje izlaze. Nema unaporijed određenog vremena trajanja. Može to biti više ili manje od pet godina, rekao je Knorr i naglasio da je moguća prodaja Telemacha ovisna od dva glavna faktora.

Pitanje je kada će interes potencijalnih kupaca za Telemach biti najveći i da li je operater dosegao postavljenu tačku razvoja.

Protiv prodaje su prije svega makokronomski činioci, koji će trajti još nekoliko godina.

– Prije ili kasnije ćemo prodati Telemach. U ovom trenutku nije u procesu prodaje, zaključio je Knorr. Povodom najnovijih događanja sa Telemachom za danas je zakazana pres-konferencija United Group u Sarajevu. United Group pored Telemacha BiH čine i Telemach Slovenija i SBB Srbija, najveći kablovski operatori u Sloveniji i Srbiji; Total TV, najveća satelitska platforma u regionu i još oko 15 manjih firmi u većinskom je vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners i Evropske banke zaobnovu i razvoj.

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM