13. Augusta 2022.

Telemachovo preuzimanje VI-NET-a, nema uvjeta za koncentraciju

Konkurencijsko vijeće je na svojoj posljednjoj sjednici usvojilo mišljenje po zahtjevu privrednog subjekta Telemach d.o.o. Sarajevo o obavezi podnošenja prijave namjere koncentracije koja će nastati sticanjem kontrole nad privrednim subjektom VI-NET d.o.o. Visoko, saopćeno je iz te institucije.

Nakon provedene analize, putvrđeno da privredni subjekt VI-NET d.o.o. Visoko ne ispunjava zakonom predviđene obaveze za prijavu koncentracije. Usvojeno je i mišljenje po zahtjevu Telemacha o obavezi podnošenja namjere koncentracije koja će nastati sticanjem kontrole nad privrednim subjektom Telekabel d.o.o. Zenica.

U ovom slučaju nisu ispunjeni uvjeti za obavezu prijave koncentracije, navodi se u saopćenju Vijeće je usvojilo i mišljenje o obavezi prijave koncentracije po zahtjevu privrednog subjekta Zarubežnjeftestrojomonta Moskva, primljenog 15. novembra 2011. godine.

Na osnovu dostavljenih podataka, Konkurencijsko vijeće smatra da se u navedenom slučaju ne radi o koncentraciji. U skladu s tim, podnosilac zahtjeva ne ispunjava zakonom propisane kumulativne uvjete te ne postoji obaveza prijave koncentracije, navodi se saopćenju.

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM