Tragedija u Visokom: Majka sinove našla mrtve u sobi

U privatnoj kući u naselju Dubrave u Visokom jutros su pronađena mrtva tijela dvojice braće, Arnesa Šabanovića rođenog 1992. godine, i Adnana Šabanovića rođenog 1994. godine.

Prema prvim nezvaničnim informacijama najvjerovatnije se radi o gušenju ugljenmonoksidom na spavanju, s obzirom na to da nema tragova nasilja na tijelima nastradalih mladića. Braća su spavala na spratu porodične kuće u sobi koja se grijala putem peći, čiji je metalni dio dimovoda, popularno nazvan sulunar, bio probačen kroz bočni zid objekta.

Kroz neku od rupa ugljenmonoksid se polako nakupljao u sobi, oko 10 i 30 sati majka Mirzeta je ušla u sobu s namjerom da probudi sinove, kada je vidjela da ne daju znake života odmah je obaviještena Hlužba hitne pomoći i Policija.

Tokom uviđajnih radnji, koje su obavili dežurni kantonalni tužilac Ermin Imamović, ekipa Kriminalističke policije MUP-a ZDK i ekspert protivpožarne zaštite MUP-a ZDK, utvrđeno je da je najvjerovatniji uzrok smrti trovanje.

Na mjesto ove porodične tragedije pristigla je medicinska ekipa sa dr. Mirsadom Omerbašić-Pašić koja je samo mogla potvrditi smrt obojice mladića.

Kantonalni tužilac Ermin Imamović zatražio je da se danas obavi obdukcija tijela nastradlih koju će u prosekturi Gradskih grobalja Visoko obaviti sudski obducent dr. Sabiha Silajdžić-Brkić.

Istražne radnje vezane za ovu porodičnu tragediju nastaviti će se u skladu za zahtjevima nadležnog Tužilaštva.

 

(VisokoIN/Zeda)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com