Turisti okupirali Neum: Ugostitelji zadovoljni, ovo su cijene

Neum je danas osvanuo sunčan i topao, a nakon dužeg razdoblja nestabilnog vremena, turisti konačno mogu uživati u kupanju na ugodnih 26 stepeni. Plaže su ovog vikenda pune posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske…

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom godišnjih odmora i u sljedećim danima.

“Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti sljedećih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru”, kažu iz Ville Gabriel u Neumu.

I ugostitelji u bh. primorskom gradu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su njihovi objekti dobro popunjeni.

Povoljne cijene hrane

Deset ćevapa sa pomfritom u jednoj od grill-picerija u jedinom bh. gradu na moru košta 15 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu. Cijena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Prije tri godine otvorena je buregdžinica Sarajka koju sa dosta uspjeha vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

“Sunce je napokon ogrijalo Neum i odmah je stigao veliki broj turista. Ova sezona je malo lošije počela, ali već sada jedva stižemo napraviti dovoljno jufki za pite. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu”, kažu iz Sarajke.

Završetak magistralne ceste Stolac-Neum, koja je jedini bh. grad na moru povezala s ostatkom zemlje, uveliko utječe na veću posjetu, jer je putovanje do Neuma olakšano i dosta brže.