U Beogradu večeras Vučićev “najveći skup ikad”: Dolazi i Dodik

Danas će se u Srbiji, na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu, održati veliki kontramiting SNS, koji se nedeljama najavljuje.

Aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je velikim mitingom podrške samome sebi pokazati ko je gazda u toj državi. Ranije je najavio da će ovo biti “najveći skup ikada održan u Srbiji” na kojem će sudjelovati stotine hiljada njegovih sljedbenika iz Srbije, Republike Srpske, Kosova i Crne Gore, a sve kako bi se vidjelo da “narod” podržava Vučića, a ne opoziciju koja traži njegovo odstupanje.

Na Vučićev miting dolaze i političari iz bh. entiteta RS, a među njima je predsjednik RS Milorad Dodik.

“Podržavam miting i pozivam sve ljude koji su ovdje iz RS-a, koji mogu da učestvuju na tom mitingu da to urade. Mi ćemo vidjeti da li postoje resursi da organizujemo odlazak”, rekao je Dodik.

Vlast danima vrši pritisak na zaposlene da dođu na skup, kako bi se opravdala očekivanja da će to biti “najveći skup ikada”, piše Nova.rs.

“Mi smo spremni razgovarati o svim temama, od medija, realityja, policije, podnošenja ostavki različitih dužnosnika ili ne; da raspravljamo o tome i u Narodnoj skupštini. Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u kaos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, pozovemo ljude u odbranu slobodarskih i demokratskih vrijednosti, da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održat ćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike”, najavio je ranije Vučić.