U BiH sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku

U ponedjeljak preovladavat će sunčano uz umjerenu naoblaku. Rijetko može pasti malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutranjim satima je moguća magla.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak, 24.10.2023., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutranjim satima je moguća magla. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U srijedu, 25.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Biometerološka prognoza

Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije biće boljeg raspoloženja tokom dana, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Mada će još uvijek biti neuobičajeno toplo, slabljenje južine i prestanak padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa noćnim satima, kod osjetljivijih osoba moguće su blage poteškoće usljed nadolazeće promjene.