U povodu obilježavanja 15. maja, Dana policije ZDK na spomen obilježju položeno cvijeće

Danas su u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Ovom prilikom, u prisustvu članova porodica poginulih pripadnika Ministarstva, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Grada Zenica, predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, Odreda policije “Manevar”, Odreda policije za specijalne namjene “Bosna 3” i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona zajedno sa ministrom za boračka pitanja ZDK.

Prilikom obraćanja Ministar Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog ambijenta za dobrobit cjelokupne zajednice. Također su naglasili da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

Nakon polaganja cvijeća organizovan je zajednički ručak za sve prisutne, kako bi se i na ovaj način u prijateljskom okruženju evocirale uspomene i podijelila sjećanja na naše pripadnike, kćeri i sinove.

Vezani članci

Osnovna škola “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre obilježila svoj dan

Visokoin.com

Ministar Vračo povodom Dana policije MUP-a ZDK: Čuvajte čast i dostojanstvo svakog čovjeka i profesije!

Visokoin.com

„Naša policija je spremna da odgovori svim izazovima“

Visokoin.com

Racije u ugostiteljskim objektima u ZDK tokom vikenda: Uhapšeno 28 osoba po raznim osnovama

Visokoin.com

Ministar Emir Vračo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

Ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo čestitao Dan žena

Visokoin.com