U protekloj godini formirano novih pet klubova u Visokom

Protekla 2014. godina bila je po mnogo čemu specifična kada je u pitanju rad Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Uz dobru saradnju sa Federalnim i Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, kako je istakao u svom izlaganju predsjednik Muhamed Begagić, kantonalni Savez je imao veliki udjel u promociji nogometa i odlasku bh. selekcije na Svjetsko prvenstvu u Brazilu.

Katastrofalne poplave oštetile su sedam nogometnih terena na području kantona i načinile ukupnu šetu od 406.000 KM. Uz pomoć UEFA-e i FIFA-e i N/FS BIH obezbjeđena su sredstva od 217.000 KM za saniranje šteta.

U protekloj godini formirano je devet novih klubova: pet u Visokom, dva u Zenici te po jedan u Kaknju i Žepču.

Delegati skupštine verifikovali su mandat za dva nova člana. To su: Vahida Mujčinović i Edin Delić. Za novog predsjednika Disciplinske komsije imenovan je Emir Delić iz Zenice.

U 2015. godini najvažnije aktivnosti saveza biće: omasovljenje kantonalne lige, saniranje šteta na sportskoj infrastrukturi, uvođenje sistema akreditovanja za službena lica, trenere i druga lica, kao i omasovljenje ženskog nogometa.

Skupština je usvojila finansijski plan poslovanja saveza u 2014. i plan prihoda i rashoda u 2015. godini. Proteklu godinu NS ZDK je završio pozitivno, a plan prihoda za 2015. godinu je 145.000 KM.

Vezani članci

Podijeljena sportska oprema sportskim klubovima

Visokoin.com

Zeničku ekipu pojačali Sirčo, Hurem i Antović!

Visokoin.com

Zenički rukometaši savladali visočku Bosnu!

Visokoin.com

Osman Građan izabran za najboljeg sportistu Visokog!

Visokoin.com

Izbor sportiste Visokog za 2012

Visokoin.com

Enes Sirčo: Reprezentacija je spremna za Svjetsko Prvenstvo u BiH!

Visokoin.com