U Upravi policije MUP-a ZDK izvršena primopredaja službenih vozila

Ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je upriličena podjela novih policijskih vozila, a ključeve vozila su uručili ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo i policijski komesar, generalni inspektor policije Admir Gazić.

Ovom prilikom su dodijeljena dva policijska vozila “Škoda Octavia” rukovodiocima organizacionih jedinica, Policijske stanice Centar i Jedinice za profesionalne standarde.

U narednim danima bit će izvršena podjela preostalih pet novonabavljenih policijskih vozila, a prema utvrđenim potrebama i prioritetima.

Inače se radi o nabavci ukupno sedam policijskih vozila (četiri obilježena i tri civilna vozila) čija ukupna vrijednost iznosi 351,000 konvertibilnih maraka, a sredstva su osigurana iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

Podjela navedenih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti ministra unutrašnjih poslova i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koje se preduzimaju sa ciljem što boljeg i kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika u materijalno-tehničkom smislu, te je pokazatelj i potvrda velikog truda i napora na usavršavanju rada, profesionalnog postupanja i efikasnijeg djelovanja policijskih službenika na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.

Vezani članci

Ministar Vračo i Komesar Gazić: Jačanje policijskih kapaciteta u Visokom i Brezi

Visokoin.com

Ministar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Crkvice

Visokoin.com

Osnovna škola “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre obilježila svoj dan

Visokoin.com

Ministar Vračo povodom Dana policije MUP-a ZDK: Čuvajte čast i dostojanstvo svakog čovjeka i profesije!

Visokoin.com

„Naša policija je spremna da odgovori svim izazovima“

Visokoin.com

U povodu obilježavanja 15. maja, Dana policije ZDK na spomen obilježju položeno cvijeće

Visokoin.com