Visočanka Melika Ždralović putuje na Evropsko prvenstvo u Izrael

Melika Ždralović, članica Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Visoko i reprezentativka Bosne i Hercegovine, prethodna tri mjeseca se vrijedno pripremala za nastup na 38. Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje će se održati u Tel Avivu u Izraelu.

Melika je prva ritmička gimnastičarka iz Visokog i Zeničko-dobojskog kantona u historiji koja je ispunila normu za ovo takmičenje.

U vezi s tim, Melika je imala čast biti na prijemu u kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, koji je ovom prilikom u svoje ime i u ime Gradske uprave Visoko, čestitao Meliki na sjajnom uspjehu, te poželio mnogo sreće.

Premijer Ze-do kantona Mirnes Bašić, rekavši da je Vlada opredijeljena da jača sport te da prepoznaje vrhunske rezultate najboljih sportista kao što je Melika, također je zaželio mnogo sreće i uspjeha.

Pripreme za ovo vrhunsko takmičenje sa Melikom su radile trenerice KRG „Pirueta“ Visoko, Amina Hadžimehanović i Stella Fedorovych, trenerica Aida Hadžić, trenerica Lejla Katica, trenerica Marina Semenyuk i kondicione treninge trener Elmir Gorak.

Odlazak u Izrael omogućili su sponzori i privredni djelatnici: ZIRA d.o.o., Prevent Leather d.o.o., Ugarak-Produkt d.o.o, Apoteka „Nera“, ALBEX GROUPE d.o.o., te uvaženi gradonačelnik Mirza Ganić i premijer Ze-do kantona Mirnes Bašić.

Sa timom reprezentacije BiH u ritmičkoj gimnastici, Melika i trenerica Amina Hadžimehanović putuju u Tel Aviv u nedjelju, te im ovim putem čestitamo na ovom uspjehu i želimo mnogo sreće na ovom prestižnom takmičenju.

KRG ”PIRUETA” VISOKO