VISOKO: Obilježeno 68 godina rukometa

U subotu su rukometni veterani iz Visokog obilježili 68 godina rukometa u ovom gradu. Tradicionalno, u krugu Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog samostana Svetog Bonaventure okupili su se oni koji su nekada nosili dres voljenog kluba, nakon čega su u zbornici Franjevačkog samostane održane svečana i Izvještajno-izborna skupština RK “Bosna Veterani”.

Uime kluba prisutnim su se obratili Zdenko Antović te dosadašnji predsjednik Skupštine Ismet Šahinović-Iso, kao i fra Stipo Alandžak i fra Stjepan Lovrić koji su također na razne načine vezani za rukomet u Visokom. Na svečanoj sjednici je novinaru Nevenu Krajišniku uručena zlatna plaketa za dugogodišnje medijsko praćenje svih aktivnosti RK “Bosna Veterani”, kao i za doprinos čuvanju istorije visočkog rukometa kroz fotografiju, film i pisani tekst.

Kada je Izvještajno-izborna skupština u pitanju, na njoj je jednoglasno izabrano novo rukovodstvo RK “Bosna Veterani” koje će biti na čelu u naredne četiri godine. Tako će Upravni odbor činiti Mirza Handžić (predsjednik), Adnan Zečević (potpredsjednik), Alija Bojčić, Zdenko Antović i Zaim Alić, dok će Skupštinu činiti 15 delegata i to Esad Konjičanin (predsjednik), Ismet Šahinović-Iso (potpredsjednik), Fikret Hurem, Adis Hadžić, Omer Karavdić, Stanislav Vujić, Midhat Halilbegović, Nevzad Sirčo, Mehmed Greda, Muhamed Mustafić, Senad Skopljak, Mahir Džuđo, Almedin Mušinbegović, Elmir Koljenović i Nedžad Smajlović. Izabran je i Nadzorni odbor, a činiće ga Bakir Devović (predsjednik), Edin Bukva i Amer Konjo.

Vezani članci

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila novo finale

VISOKOIN.COM

Nermin Alimanović, prvi Rom iz Visokog koji je obavio hadž u posljednjih 60 godina

VISOKOIN.COM

VISOKO: Pertačani očistili ribarsku plažu na rijeci Fojnici

VISOKOIN.COM

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM